aA
Visus metus Lietuvos ekonomika smuko, augo nedarbas. Metų pabaigoje užvirė aistros dėl CŽV kalėjimo. Aukštų postų neteko tie, kurie drįso viešai abejoti jo buvimu. "Lietuvos rytas" pasidomėjo, kaip praėjusius metus vertina antrąją prezidento kadenciją pernai baigęs Valdas Adamkus.
V.Adamkus: pakertame NATO partnerių pasitikėjimą Lietuva
© A.Solomino nuotr.

"Labai svarbu, kad pagaliau išsiveržtume ir iš dabartinio politinio gyvenimo nuosmukio. Neatkūrę žmonių pasitikėjimo valdžia negalime tikėtis, kad Lietuva taps veržlia, pažangia, konkurencinga valstybe. Vis dėlto tenka apgailestauti, kad pastaruoju metu smunka ir Lietuvos tarptautinis prestižas. Man atrodo, ėmė silpnėti ryšiai su mūsų draugais. Tam įtakos turėjo kai kurie mūsų politiniai sprendimai. Tai kenkia Lietuvos įvaizdžiui",- dienraščiui sakė V.Adamkus.

"Be abejo, tai turės įtakos Lietuvos santykiams su JAV. Susidariau tvirtą ir aiškią nuomonę apie tuos tariamus kalėjimus, bet nenoriu komentuoti. Tai labai opi tema, todėl vengiu ją dar aštrinti, - tvirtina prezidentas V.Adamkus. - Seimo komisijos darbas problemos neišsprendė. Gal trūko politinės valios ir ryžto aiškiai atsakyti į vienintelį iškeltą klausimą: buvo ar nebuvo Lietuvoje CŽV kalėjimas? Užuot atsakius, daromos visokios prielaidos. Tokios užuominos tik pakenkė Lietuvos tarptautiniams interesams. Ypač pakertame NATO partnerių pasitikėjimą Lietuva."

V.Adamkus teigė, jog "jokių naujų įrodymų Seimo komisijos tyrimas nepateikė. Eidamas prezidento pareigas nežinojau faktų, kurie leistų tvirtinti, kad Lietuvoje veikė CŽV kalėjimas. Nežinau jų ir dabar."

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.