aA
Net ir suaugusios namų smurto aukos gali kentėti nuo tam tikro "sukrėsto vaiko" sindromo, kuris dažnai gali baigtis tragiškai.
Britanijos mokslininkai ištyrę moteris, su kuriomis namuose buvo gana žiauriai elgiamiasi, pastebėjo nemažai panašumų su "sukrėsto vaiko" sindromu: kraujo krešuliai bei patinimas smegenyse, kraujavimas akies obuoliuose bei dėl nuolatinio stipraus kratymo mėlynėmis nusėtos rankos.

Kaip rašoma daktaro T. Carrigano ir ko kolegų tyrimo ataskaitoje, kai viena 34-erių metų moteris buvo atvežta į greitosios pagalbos ligoninę, ji teigė per daug išgėrusi ir nukritusi nuo laiptų. Kitą dieną ji nuolat vėmė ir skundėsi pablogėjusiu regėjimu, o ant jos kūno buvo buvo pastebėti keli apvalūs nudegimai, lyg į kūną buvo užgesintos cigarečių nuorūkos. Tik po dviejų dienų moteris pagaliau prisipažino buvusi mušama.

Per kiats dvi savaites nukentėjusioji kentėjo nuo aiškių sukrėtimo simptomų, o po penkių savaičių ir vėl pasirodė gydymo įstaigoje besiskundžianti krūtinės skausmais. Po trijų mėnesių moters vienos akies regėjimas taip ir neatsistatė. Šiuos sužalojimus Carrigano komanda pavadino "sukrėsto suaugusiojo sindromu". Anot Carrigano, gydytojai turėtų ypatingai atidžiai stebėti pacientus su mušimo ar panašiomis žymėmis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.