aA
Sveikindamas Lietuvos žmones su artėjančiomis Kalėdomis, Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis ragina kiekvieno žmogaus sieloje atpažinti Dieviškąją kibirkštį, kuri šaukiasi būti pamatyta, priimta ir išvaduota nuo kasdienių rūpesčių, kivirčų ir baimių, nepasitikėjimo ir nevilties.
A.J.Bačkis linki meilės, kuri neperkama ir neuždirbama viršvalandžiais
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

„Ramiai švęskime šventes, kad ir kokia prasta nuotaika bei nerimas skverbtųsi iš ekonomikos ar valdžios sferų. Apsaugokime savo namus, savo šeimas šiomis vilties ir atsinaujinimo dienomis nuo išorinio pasaulio skersvėjų kurdami kalėdinę nuotaiką“, - rašo kardinolas. - Tam tereikia suprasti ir patikėti, kad ne apstus stalas ar krūva dovanų kuria jaukumą bei darną. Susiėmę už rankų, užsidegę žvakelę, sugiedoję giesmę ir ištarę vienas kitam gražų žodį galime įveikti besibraunančias negandas“.

Pasak dvasininko, svarbiausia - nepristigti meilės. „To linkėjau ir raginau savo Adventiniame laiške: meilės, kuri neperkama pinigais ir neuždirbama viršvalandžiais. Ji pasidaugina, kai yra dovanojama veltui, todėl apdovanokime ja vieni kitus prie šventinio stalo. Pradėkime malda, idant mūsų savitarpio meilę sustiprintų Dievo pagalba. Idant „Garbę Dievui aukštybėse“ virš Betliejaus Prakartėlės skelbę angelai džiaugsmingai giedotų ir grotų tamsiame Lietuvos kalėdinės nakties skliaute“, - rašoma Vilniaus arkivyskupo sveikinime.

Laukiančios Kalėdų šeimoms, A. J. Bačkis linki ramybės ir tylaus Dievo Karalystės prisiartinimo, kurį ženklina Išganytojo gimimas.
„Lai Dievas pasilieka su Jumis, nes Jis nori nuveikti didžių dalykų (plg. Lk 1, 49). Padėkime Jam rasti kelią į mūsų pasaulį ir tas pasaulis suspindės viltimi“, - sako kardinolas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.