aA
Viešojo saugumo tarnybos vadas generolas Sergejus Madalovas sako, kad keblumų pratęsti vasarą buvusią pagalbą prižiūrint tvarką mieste sudaro nuo vasaros likęs įsiskolinimas tarnybos pareigūnams už dirbtus viršvalandžius, tačiau į mero prašymą būtina atsiliepti realiais darbais. Prieš kurį laiką Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, prašydamas Viešojo saugumo tarnybos pagalbos.
Generolas S.Madalovas: ir sunkmečiu mus palaiko pareiga tarnauti Lietuvai
© DELFI

"Būtinai reikia miestui padėti ir per ateinančiais šventes, jei tik reikės, mūsų žmonės Kaune budės didesnėse kauniečių susibūrimo vietose. Taip, kaip budėjo vasarą Kaune, Palangoje, Klaipėdoje, Druskininkuose", - Eltai penktadienį sako generolas S. Madalovas.

Jis neslepia, kad pareigūnų profsąjungų vadovai ragina tarnybą kuo greičiau išlyginti įsiskolinimus darbuotojams, bet visoms skoloms padengti lėšų kol kas nėra.

"Kalbamės, deriname su profsąjunga planus, ieškome bendro sutarimo. Daug diskutuojame ir su darbuotojais apie mūsų pareigą Tėvynei. Sakyčiau, pas mus ir sunkmečiu dar tebeliko ta dvasia, kuri gyvavo keletą metų po to, kai Lietuva atkūrė savo nepriklausomybę. Visų pirma reikia tarnauti Lietuvai. Aišku, negalima skriausti ir žmonių, jai tarnaujančių. To mes nepamirštame, bet taip pat žinom, kad dėl krizės finansinių sunkumų turi visi, ne tik mūsų tarnyba", - teigia Viešojo saugumo tarnybos vadas.

Kauno mero raštą dėl viešosios tvarkos ir visuomenės saugumo užtikrinimo mieste generolas S. Madalovas yra matęs ir su ministru ta tema kalbėjęs. Jei bus būtinybė, garantuoja, kad Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir kitais metų laikais, ne vien vasarą, stos į talką kolegoms iš Kauno apskrities policijos komisariato.

Meras A. Kupčinskas pabrėžia, jog tarnybos specialistų nuolatinės pagalbos ypač norėtųsi prižiūrint tvarką Laisvės alėjoje, Senamiestyje ir KTU studentų miestelyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.