aA
Italijos policija naktį sulaikė vieną jaunuolį, mėginusį patekti į ligoninės palatą, kurioje yra gydomas premjeras Silvio Berlusconi, trečiadienį pranešė policijos atstovas. Gydytojai nerimauja dėl premjerą kankinančių kaklo skausmų, kol kas neaišku, ar jis bus trečiadienį išrašytas iš ligoninės.
Sumuštą S. Berlusconi vaizduojanti lėlė.
Sumuštą S. Berlusconi vaizduojanti lėlė.
© AFP/Scanpix

26 metų įsibrovėlis, "kurio psichika tikriausiai buvo sutrikusi", apie 2 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku buvo sulaikytas ligoninės aukšte, kuriame buvo premjero palata, policija nurodė naujienų agentūrai AFP.

"Jis išėjo iš lifto, o asmens sargybiniai ir policija nedelsiant jį sulaikė", - sakė policijos pareigūnas.

Pasak Milano policijos, iš šiaurinio Turino miesto atvykęs vyras sakė norintis pasikalbėti su 73 metų konservatyvių pažiūrų politiku.

"Jis sakė norėjęs pasikalbėti su premjeru, - aiškino atstovas. - Jis nebuvo nusiteikęs agresyviai ir neturėjo ginklų arba pavojingų daiktų. Jo automobilyje radome ledo ritulio lazdų."

Gydytojai nerimauja dėl kaklo skausmų

Italijos gydytojai trečiadienį dar kartą ištirs premjero S. Berlusconi sveikatos būklę, prieš nuspręsdami, ar jį galima išrašyti iš ligoninės, sakė ligoninės atstovas spaudai.

73 metų milijardierius politikas praleido tris naktis vienoje Šv.Rapolo ligoninėje Milane, kai sekmadienį jo veidą sužalojo vieno vyro sviestas suvenyrinis to miesto katedros modelis. Premjerui lūžo nosis, buvo prakirstas veidas ir išmušti du dantys.

Ligoninės atstovas Paolo Klunas nurodė, kad pakartotinis patikrinimas buvo paskirtas, nes S.Berlusconi vargina kaklo skausmai, kurie praeitą naktį trukdė jam išsimiegoti.

"Silvio Berlusconi naktį praleido vidutiniškai ramiai. Atsibudus jam skaudėjo kaklą", - P.Klunas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, S.Berlusconi asmeninis gydytojas Alberto Zangrillo  trečiadienį apžiūrės premjerą ir tada nuspręs, ar jis gali būti išrašytas trečiadienį, kaip planuota.

S.Berlusconi atstovas Paolo Bonaiuti sakė, kad premjeras tikriausiai paliks ligoninę trečiadienį, tačiau galutinį sprendimą priims gydytojai. 

Dėl premjero užpuolimo apkaltintas 42 metų Massimo Tartaglia vėliau atsiprašė vyriausybės vadovo dėl savo "bailaus" poelgio. Jis gali būti pripažintas kaltu dėl užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis ir nuteistas kalėti iki penkerių metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.