aA
Baltarusijoje internetinių resursų darbą kontroliuos valstybė ir speciali struktūra prie prezidento administracijos, o interneto paslaugų tiekėjams, kurie visi yra kontroliuojami valstybės, bus suteikta teisė atjungti prieigą prie tam tikrų interneto resursų, praneša newsru.com.
Baltarusijos valdžia įves cenzūrą internete
© Corbis

Prezidento Aleksandro Lukašenkos įsakymo projektą paskelbė Baltarusijos opozicinės visuomenės informavimo priemonės.

Prieigą prie užsienio tinklalapiuose patalpintos informacijos apie neteisėtą veiklą taip pat bus lengva atjungti, nes vienintelis kabelis, užtikrinantis Baltarusijos išėjimą į pasaulinį tinklą, yra kontroliuojamas valstybinės įmonės „Beltelekom“, rašo dienraštis „Komersant“.

Prezidento įsakymo projektą baltarusių kalba paskelbė Baltarusijos opozicinis dienraštis „Naša niva“. Rusų kalba įsakymo projektą išspausdino dienraštis „Telegraf“.

Po įsakymo „Dėl priemonių dėl nacionalinio segmento naudojimo patikslinimo pasauliniame kompiuteriniame tinkle internete“ įsigaliojimo Baltarusijos internetinių resursų darbą kontroliuos valstybė kartu su interneto paslaugų tiekėjais, o taip pat speciali tarnyba – operatyvinis analitinis centras prie prezidento administracijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.