aA
Sostinės policijos duomenimis, staiga spustelėjus šalčiams, Vilniuje iškart sumažėjo vagysčių ir plėšimų. Pasak pareigūnų, toks dėsningumas pastebimas kiekvienais metais.
Šalčiai mažina nusikalstamumą: vagys ir plėšikai laukia atšilimo
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis DELFI sakė, jog sostinėje per parą registruojama maždaug 40-50 vagysčių ir 3-4 apiplėšimai. Tačiau skaičiai ženkliai sumažėja staiga ir stipriai pasikeitus oro temperatūrai – smarkiai atšalus arba atėjus karčio bangai.

Gruodžio 15-ąją Vilniuje per parą užregistruota tik 21 vagystė ir 1 plėšimas. Beje, į 15 d. suvestinę patekęs apiplėšimas įvykdytas gruodžio 14-ąją (apie 16.30 val. Čiobiškio gatvėje namo kieme, jaunuolis iš vaiko atėmė telefoną, kainuojantį 700 litų, bet policijai apie tai pranešta tik kitą dieną). Tad iš tikrųjų antradienį mieste nebuvo nė vieno apiplėšimo.

„Pirmosiomis šalčių dienomis nusikaltimų skaičius visada sumažėja. Bet po keleto dienų, net jei ir neatšyla, nusikaltėliai adaptuojasi ir viskas grįžta į įprastines vėžes, - sakė A. Mikulskis. – Bet jei šaltis dar labiau paspaustų, vagysčių ir plėšimų išvis beveik neliktų“. Pasak jo, temperatūrai nukritus iki minus 25-30 laipsnių Vilniuje per parą būna užregistruojamas vos vienas kitas šios rūšies nusikaltimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.