aA
Tik dvi valandas vietoje keturių truko Lenkijos "Solidarumo" profsąjungos organizuota demonstracija Varšuvoje, nes manifestantus įveikė šaltukas. Prie Vyriausybės rūmų susirinkę keli tūkstančiai darbininkų iš visos šalies degino automobilių padangas, sprogdino petardas, reikalavo gelbėti laivų statybos ir karinę pramonę, taip pat ir pagalbos regioniniams geležinkeliams, pranešama tinklalapyje tvnwarszawa.pl.
Padangas deginusią daugiatūkstantinę „Solidarumo“ demonstraciją Varšuvoje išvaikė šaltis
© Reuters/Scanpix

Triukšmo buvo daug, girdėjosi šauksmai "Darbo ir duonos", "Nusikaltėlius - į kartuves". Žinoma, daugiausiai kliuvo Lenkijos premjerui Donaldui Tuskui ir jo vadovaujamai Pilietinei platformai.

Išvakarėse "Solidarumo" tinklalapyje buvo parodytas reklaminis plakatas, kviečiantis atvykti į Varšuvą. Jame buvo pavaizduotas Lenkijos žemėlapis, kurį apraizgė Pilietinės platformos aštuonkojis.

Kaip sakė vienas demonstracijos rengėjų, visos Lenkijos "Solidarumo" komisijos pirmininkas Januszas Sniadekas, laivų statyklose ir karinės pramonės įmonėse padėtis kritiška - šimtai žmonių neteko darbo.

Darbininkų susirėmimų su policija, kaip Varšuvoje būna didelių demonstracijų metu, šį kartą buvo išvengta. Šalčio genami žmonės skubėjo į autobusus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.