aA
Šios pastangos, sakė M. Albright, negali atstoti tiesioginių Izraelio ir arabų derybų. Nors jų derybininkai susiduria su kliūtimis, "tikime, kad taikos troškimas yra realus", sakė M. Albright. Europos ir kitų šalių pareigūnams M. Albright sakė, kad jų dalyvavimas konferencijoje "yra ženklas, kad šios šalys nėra vienintelės, norinčios eiti taikos keliu".

Jų derybos, sakė valstybės sekretorė, gali padėti "pakeisti regiono peizažą".

Į konferencijos delegatus kreipėsi ir Rusijos laikinasis prezidentas premjeras Vladimiras Putinas. Tarptautiniame forume jis dar kartą išnaudojo progą pateisinti Rusijos veiksmus Čečėnijoje.

Pirmadienio vakarą M. Albright, Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas ir tuzinas kitų užsienio reikalų ministrų pietavo Jekaterinos Didžiosios pastatytuose rūmuose. Koncertuojant liaudies dainininkams, jie išgėrė šiek tiek degtinės.

M. Albright ir I. Ivanovas įsėdo į arkliais pakinkytas roges ir važiavo fakelais apšviestu apsnigtu keliu. Pusiaukelėje jie pasikeitė skrybėlėmis - M. Albright savo kaubojišką skrybėlę iškeitė į rusišką I. Ivanovo kailinę kepurę.

Maskvos konferenciją finansavo Rusija ir Jungtinės Valstijos. Konferencijoje dalyvauja Egiptas, Jordanija, Saudo Arabija, Tunisas, Palestiniečių autonomija ir Izraelis, taip pat Kanados, Europos Sąjungos, Japonijos, Kinijos, Šveicarijos ir Norvegijos atstovai.

Sirija ir Libanas šiuos susitikimus boikotavo.