aA
Antradienį Vilniaus "Naručio" viešbutyje vyko Europos Sąjungos (ES) komisaro G.Verheugeno pietūs su Lietuvos politinių partijų atstovais. Papietauti su komisaru neatvyko nė vienas įtakingiausių šalies partijų vadovas.
Valdantiesiems konservatoriams atstovavo premjeras Andrius Kubilius, krikdemams - užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas, LDDP ir socialdemokratų blokui Juozas Olekas, centristams - Rūta Rutkelytė, socialliberalams - Šiaulių merė Vida Stasiūnaitė, Valstiečių partijai - Vytas Šimonėlis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai - Valdemaras Tomaševskis.

Tik "Socialdemokratija 2000" buvo pristatyta aukščiausiu lygiu - su svečiu iš Briuselio bendravo jos pirmininkas Rimantas Dagys.

Lietuvos ir užsienio politikos garsenybės buvo gerai nusiteikusios. Pokalbis, anot vieno jo dalyvio, vyko juokaujant. Kadangi vakar prie pietų stalo nebuvo Seimo nario Emanuelio Zingerio, dainų ponui G.Verheugenui niekas nedainavo.

Tiesa, pats komisaras Vilniuje buvo irgi linkęs pašmaikštauti. Susitikdamas su žiniasklaidos atstovais G.Verheugenas prisipažino, kad Nidoje su premjeru A.Kubiliumi vaikščiodami po kopas vos į Rusijos Kaliningrado sritį nenuklydę.

Nuotaiką politikams kėlė įvairūs gėrimai: baltasis ir raudonasis vynai, brendis.

"Naručio" svečiai buvo pavaišinti daržovių ir sūrio salotomis, keptomis žuvimis, desertui gavo po kriaušę.