aA
Sekmadienį Irako valdančioji taryba pareiškė atšaukianti visas šventes, susijusias su Saddamu Husseinu (Sadamu Huseinu) bei už įstatymo ribų paskelbta partija "Baath", ir skelbianti nacionaline švente balandžio 9-ąją, kuomet žlugo Husseino režimas.
Britų kariai taranuoja su S. Huseino atvaizdu, karas Irake
Britų kariai taranuoja su S. Huseino atvaizdu, karas Irake
© EPA-ELTA
Be to, tarybos pareiškime, kurį buvo patikėta perskaityti vienam iš narių, skelbiama, kad didžiausiais prioritetais taryba laiko siekį atkurti saugumą, atgaivinti ekonomiką, parengti konstituciją ir pasirengti visuotiniams rinkimams.

Taryba, kuriai teks užpildyti po Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) nuvertimo susidariusį politinį vakuumą, atspindi Irako religinę ir etninę struktūrą: ją sudaro trylika šiitų, penki musulmonai sunitai, penki kurdai, vienas krikščionis ir vienas turkmėnas.

Iš 25 narių sudarytos vyriausybinės institucijos sesija prasidėjo artėjant pusiaudieniui (12 val. Lietuvos laiku). Ji vyko Bagdado centre, buvusiame Karinės industrializacijos komisijos pastate.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.