aA
Amerikietis Richardas Rodriguezas (Ričardas Rodrigesas) yra naujasis važiavimo "amerikietiškais kalneliais" pasaulio rekordininkas. Tiesa, sekmadienį tikslus jo rekordas dar nebuvo žinomas, kadangi 43 metų vyriškis toliau suko ratus Vokietijos atrakcionų parke "Holiday Park".
Amerikietiški kalneliai
Į "amerikietiškų kalnelių" vagonėlį jis įsėdo prieš daugiau kaip 70 valandų, t.y. jau daugiau negu dvigubai pagerino dviejų japonų, 2002 metais važiavusių "amerikietiškais kalneliais" 35,5 valandos, rekordą.

Kiek dar R.Rodriguezas ištvers, niekas negali pasakyti.

Anot Haslocho vietovėje esančio atrakcionų parko rinkodaros skyriaus vadovo Rudi Mallascho (Rudžio Malašo), R.Rodriguezas yra nusiteikęs "kuo puikiausiai". Naktį jis praleido ramiai ir priprato prie svaiginančio tikrąją žodžio prasme gyvenimo būdo. Naktį į šeštadienį amerikietis, anot vadybininko, atrodė įsitempęs ir tvirtai laikėsi įsikibęs į virves. Vyriškis negėrė šampano, kuris jam buvo perduotas, pagerinus japonų pasaulio rekordą.

Gineso rekordų knygoje nustatyta, kad į pasaulio rekordą pretenduojantis asmuo privalo važiuoti "amerikietiškais kalneliais" visą parą ir gali daryti 15 minučių pertraukėles kas aštuonias valandas. Naktimis Richardas Rodriguezas, kad galėtų "išsimiegoti", iš 120 kilometrų per valandą greičiu lekiančio traukinuko persėda į lėtesnį atrakcioną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.