aA
Protesto mitinge, kurio metu buvo piketuojama prieš tariamą pakistaniečių veržimąsi per rytines Afganistano sienas, afganistaniečių pareigūnai sulaikė tris žmones, siejamus su išpuoliu prieš Pakistano ambasadą. Antradienį įvykdytas ambasados užpuolimas Kabule ir mitinguotojų raginimas priešintis neva vykstantiems pakistaniečių puldinėjimams pablogino kaimyninių šalių santykius.
Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) pasmerkė incidentą ambasadoje ir atsiprašė Pakistano prezidento Pervezo Musharrafo (Pervezo Mušarafo).

Policija pranešė, kad remdamasi liudininkų parodymais ir turimais pranešimais sulaikė tris su išpuoliu prieš ambasadą susijusius medicinos studentus.

Per incidentą ambasadoje niekas nenukentėjo, tačiau buvo išdaužti langai, apgadinta biuro įranga ir transporto priemonės bei pagrobta įvairaus turto. Pakistanas dėl išpuolio apkaltino Afganistano saugumo pajėgas, kurios esą nemėgino sustabdyti jėga tikslo siekusių užpuolikų.

Tariami Afganistano sienos pažeidimai sutampa su karine operacija, kurią rytinėje Afganistano dalyje pradėjo Jungtinių Valstijų vadovaujamos pajėgos, ir suaktyvėjusiais Pakistano pajėgų veiksmais savo pusėje. JAV operacijos tikslas - neleisti į Afganistaną patekti nuverstojo Talibano ir jam prijaučiančio teroristų tinklo "al-Qaeda" nariams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.