aA
Dviejų per operacijų mirusių Siamo dvynių Ladan ir Laleh Bijani (Bidžani) kūnai šeštadienį pasiekė jų gimtąjį kaimą Irane, kuriame atskirai gyventi norėjusios seserys bus palaidotos dviejuose kapuose.
Dvynės į Iraną buvo parvežtos ketvirtadienį. Laidotuvės įvyks šeštadienį. Visos parduotuvės Lorasbo gyvenvietėje buvo uždarytos, šimtai žmonių susirinko atsisveikinti su dvynėmis, kurių drąsa ir noras gyventi atskirai sukrėtė žmones visame pasaulyje.

Chirurgai, kurie operavo seseris, mėgino įtikinti jas atsisakyti ilgos operacijos, kurio metu buvo atskirtos jų suaugusios galvos. Tačiau moterys laikėsi savo ir mirė maždaug pusantros valandos skirtumu, gydytojams jau baigiant operuoti.

Dvynės gimė neturtingoje šeimoje prieš 29 metus. Jų tėvas sakė, kad dvynės dingo, kai jas prižiūrėję JAV gydytojai pabėgo iš Irano po islamo revoliucijos 1979 metais. Vėliau jos atsirado Karadže, netoli Teherano, kur mergaites įsivaikino turtingas gydytojas. Tiesa, su įtėviu dvynės susipyko ir jau 18 mėnesių jie nepalaikė jokio ryšio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.