aA
Izraelio ministras pirmininkas Arielis Sharonas (Arielis Šaronas), šį savaitgalį išvykstantis trijų dienų vizito į Didžiąją Britaniją, šeštadienį duodamas interviu britų laikraščiui sakė, kad norint paspartinti Artimųjų Rytų taikos procesą, būtina nušalinti palestiniečių lyderį Yasserą Arafatą (Jasirą Arafatą).
A. Sharon
A. Sharon
© EPA-ELTA
"Arafatas kenkia Abu Mazeno vyriausybei, todėl palaikyti ryšius su juo - didžiulė klaida", - dešiniosios pakraipos laikraščiui "The Daily Telegraph" teigė A.Sharonas.

Jungtinėms Valstijoms ir Izraeliui spaudžiant, balandžio mėnesį pirmuoju palestiniečių ministru pirmininku buvo paskirtas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas), dar žinomas Abu Mazeno vardu.

"Arafatas vis dar kontroliuoja didesniąją palestiniečių ginkluotųjų pajėgų bei finansinius išteklius, o telefonu jam dar skambina ir su juo tariasi Europos šalių vadovai", - tvirtino A.Sharonas "The Daily Telegraph".

"Kiekvienas toks veiksmas tik atitolina pažangą, jos kenkia Abu Mazenui", - sakė A.Sharonas.

Į Didžiąją Britaniją, kur susitiks su šalies ministru pirmininku Tony Blairu (Toniu Bleru), A.Sharonas turėtų atvykti sekmadienį.

Pirmadienį numatytas jo susitikimas su Britanijos užsienio reikalų sekretoriumi Jacku Straw (Džeku Stro). Antradienį A.Sharonas turėtų surengti derybas su žydų bendruomenės vadovais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.