aA
Lenkijos visuomenės nuomonės tyrimo agentūros apklausa parodė, jog beveik 26 proc. respondentų norėtų "tvirtos rankos" valdžios. Kita vertus, 58 proc. lenkų remia demokratinius procesus.
Kumštis
Kumštis
Sociologų nuomone, toks visuomenės nenuoseklumas rodo, jog šalyje susilpnėjo kairiųjų įtaka, o dešinieji kol kas nesugeba susiburti į didesnę partiją.

Vargu ar padėtis Lenkijos politinėje scenoje pagerės ir šaliai įstojus į Europos Sąjungą (ES), nes apie 30 proc. lenkų mano, jog situacija tapus ES nare pablogės ir tik 16 proc. yra priešingos nuomonės.

Sociologų teigimu, kairiuosius gali išgelbėti tik sparti ekonomikos plėtra ir naujų darbo vietų kūrimas, nes žmonės nepasitiki nei šalies premjeru, nei jo vadovaujama vyriausybe.

Tuo tarpu Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis (Aleksandras Kvasnevskis) mano, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai gali įvykti tik dviem atvejais: arba parlamentui nesugebėjus patvirtinti ateinančių metų biudžeto, arba vyriausybei pačiai atsistatydinus.

Interviu šalies naujienų agentūrai PAP, prezidentas išreiškė viltį, jog Seimo ir Senato rinkimai įvyks 2005 metų pavasarį, kaip ir planuojama.

Paklaustas, ką jis žada veikti baigęs savo antrą kadenciją, A.Kwasniewskis sakė, jog kol kas apie tai negalvoja, tačiau pabrėžė, kad Lenkijoje yra keletas postų, kurie jo nedomina. Tai, pasak prezidento, perspektyva tapti kokios nors partijos lyderiu, premjeru arba Seimo pirmininku.

Šalies vadovas pažymėjo, kad "būtų suinteresuotas galimybe visuomeniniais pagrindais prisidėti prie naujos šalies konstitucijos rengimo".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.