aA
Rukloje įsikūrusio Pabėgėlių priėmimo centro (PPC) gyventojai įtariami apiplėšę Jonavos taksistą, pranešė policija. PPC gyvena atvykėliai iš užsienio, kuriems Lietuvos valdžios sprendimu suteiktas laikinasis prieglobstis.
Taksi
Taksi
Penktadienio naktį du PPC įnamiai - atvykėliai iš Rusijos -iš taksisto, vežusio juos į Ukmergę, atėmė raciją, mobiliojo ryšio telefoną bei pareikalavo jiems atiduoti taksi automobilį.

Kaip BNS pasakojo taksi įmonės savininkas, likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio, vienas Rusijos pilietis taksisto paprašė nuvežti jį į Ruklą. Čia į automobilį įsėdo dar du vyrai ir visi pareiškė važiuosią į Ukmergę.

Vos išvažiavus iš Jonavos, keleiviai iš taksisto atėmė daiktus ir šį persodino į galą bei pagrasino tylėti, jei šis nori gyventi.

Taksi automobiliu užpuolikai važinėjo po Ukmergės ir Jonavos rajonus, o vėliau Ukmergės mieste taksi vairuotoją iš automobilio jie išlaipino. Nusigavęs iki artimiausiai gyvenančių žmonių, taksistas apie įvykį pranešė policijai. Netrukus du iš trijų taksi grobikų buvo sulaikyti.

Pasak taksisto, visi keleiviai buvo neblaivūs.

Ukmergės policija svetimtaučius perdavė Jonavos teisėsaugininkams. Kaip BNS sakė Jonavos rajono policijos komisaras Aigerdas Skrolis, vienas iš užpuolikų yra tikrai Ruklos PPC gyventojas, kitų asmenybė nustatinėjama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.