aA
Penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis klaipėdiečiui Piotrui Koržovui, kuris apkaltintas sprogdinimu, sprogmenų bei šaudmenų laikymu. Turima duomenų, kad šis asmuo sprogmenį pardavė ir 2001 metais žuvusiam politikui Juozapui Paliakui.
34 metų P. Koržovas pripažintas kaltu dėl neteisėto sprogstamųjų medžiagų ir šaudmenų įgijimo, laikymo ir realizavimo. Beje, už sprogmenų laikymą P. Koržovas buvo teistas ir anksčiau.

Turima duomenų, kad už 400 JAV dolerių sprogmenį iš jo įsigijo ir Klaipėdos rajono tarybos narys J. Paliakas, netyčia susisprogdinęs 2001 metų gruodžio 18 dieną. Baudžiamoji byla dėl jo žūties nutraukta būtent todėl, kad sprogmenį jis greičiausiai įsigijo pats.

Be to, P.Koržovas kaltintas dar ir tuo, kad 2001 metų kovo 7 dieną, talkinant Aleksandrui Valaičiui, susprogdino Klaipėdos miesto savivaldybei priklausantį garažą Šilutės plente. Už visus šios nusikaltimus klaipėdiečiui skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Pritaikius amnestiją šis terminas jam sutrumpintas vieneriais metais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.