aA
Bendrovės Smiltynės perkėla vadovai įves griežtesnę keleivių, kurie keliasi iš Smiltynės į Klaipėdą, bilietų kontrolę. Šiuo metu keleiviai perka bilietus į abi puses, o kontroliuojama tik vieną kartą – lipant į keltą, plaukiantį į Smiltynę.
Keltas, Klaipėda, Uostas, Danė, Smiltynė
© DELFI
Kaip “Klaipėdai” patvirtino Smiltynės perkėlos vadovas Algirdas Žukauskas, planuojama, kad bus tikrinami ir grįžtantys keleiviai. Šitaip jie buvo tikrinami prieš 10-12 metų, kai Šiaurės Rage buvo įrengti vasariniai sukamieji varteliai.

Pasak A.Žukausko, perkėlos darbuotojai buvo priversti žengtį šį žingsnį, kad apsisaugotų nuo “zuikių”. “Keleiviai be bilietų, kurie į Smiltynę keliasi privačiais laivais už 1 litą, atgal grįžta mūsų bendrovės keltais. Pasinaudodami tuo, kad tada niekas bilietų netikrina, žmonės jų ir neperka. Taip elgiasi visi privačių laivelių keleiviai”, - pastebėjo A.Žukauskas.

Kaip teigė “Smiltynės perkėlos” generalinis direktorius, šiuo sprendimu jie nepažeistų įstatymo, nes Vandens transporto kodekso 34 punktas įpareigoja keleivius saugoti bilietus iki kelionės pabaigos.

Kaip praneša neoficialūs šaltiniai, nuo liepos 14 dienos planuota naujoji tvarka nebus įvesta – ją numatyta įdiegti liepos pabaigoje. Kol kas nežinoma, ar mažųjų laivų savininkai sureaguos į kelto paslaugų pabrangimą.