aA
Ketvirtadienio naktį teroro aktą Maskvos centre, mėgino įvykdyti Zarima Mužichojeva - iš Čečėnijos kilusi ingušė. Kaip sakė šaltinis teisėsaugos institucijose, Z.Mužichojevai yra 22-eji metai, jos vyras žuvo per Čečėnijos kampaniją. Pareigūno žiniomis, ši moteris gyvena Čečėnijos Ačchoi Martano rajono Asinovskajos miestelyje.
Po išpuolio Maskvoje
Po išpuolio Maskvoje
© EPA-ELTA
Kaip jau pranešta, ketvirtadienio naktį restorane "Imbir", esančiame Tverskaja-Jamskaja gatvės 14-ajame name, teisėsaugininkai užkirto kelią sprogdinimui, kurį mėgino surengti moteris mirtininkė. Išmontuodamas sprogdinimo įtaisą, paimtą iš jaunos moters, žuvo Federalinės saugumo tarnybos išminuotojas.

Pasak šaltinio, liudininkai šią moterį matė sėdinčią Tverskaja gatvėje esančio restorano "Mon-kafe" gatvės kavinėje: ji elgėsi labai įtartina, smarkiai nervinosi. Jis pažymėjo, kad ant įtariamosios dilbio buvo užrašytas būtent šios kavinės adresas. Pareigūnas mano, kad tada ji nesusprogdino bombos todėl, kad ten buvo mažai lankytojų.

Tačiau restorano "Mon-kafe" administratorius nepatvirtino informacijos, kad moteris, panaši į Z.Mužichojevą, sėdėjo prie staliuko gatvėje.

Esama duomenų, kad iš išvaizdos Z.Mužichojeva panaši į anksčiau išplatintą numanomos trečiosios teroro akto Tušine dalyvės fotorobotą.

Šeštadienį dviem mirtininkėms susisprogdinus Maskvos Tušino aerodrome, kur vyko didelis rodo festivalis, žuvo 16 žmonių, apie 60 buvo sužeisti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.