aA
Rusijos vidaus reikalų ministerijos ir Federalinės saugumo tarnybos (FST) nurodymu nuo liepos 8 dienos 21 valandos vienai parai buvo išjungtas visų maskviečių telefonų skambučių kodavimo režimas ir visų pokalbių galėjo būti klausomasi.
Ryšių ministerijos atstovė patvirtino šią informaciją. Pasak jos, tai padaryta "teisėsaugos institucijų prašymu".

Praėjusį šeštadienį Maskvoje, Tušino aerodrome vykusio roko koncerto metu susisprogdinus dviem mirtininkėms, kaip manoma, čečėnėms, žuvo 16 žmonių, tarp jų - ir pačios savižudės, dar maždaug 60 buvo sužeisti.

Kaip rašo Rusijos spauda, teisėsaugininkai mano, kad šie sprogdinimai buvo koordinuojami mobiliojo ryšio telefonais ir dabar siekiama išaiškinti jų organizatorius.

Oficialiais duomenimis, pastarąjį kartą pokalbių mobiliaisiais telefonais klausymosi apsauga buvo išjungta Maskvoje pernai spalį, kai teatro centre Dubrovkoje įkaitais buvo paimti miuziklo žiūrovai, ir per valstybių vadovų susitikimą Sankt Peterburge.

Mobiliojo ryšio kompanijos Maskvoje aptarnauja apie 10 mln. abonentų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.