aA
Vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas teigia neketinąs atstatydinti prieštaringais politiniais pareiškimais pagarsėjusio Vidaus reikalų ministerijos (VRM) sekretoriaus Jono Liaudansko.
J. Liaudanskas
J. Liaudanskas
© ELTA
"Laikausi anksčiau išsakytos pozicijos, jog žmogaus už tą patį prasižengimą dukart bausti negalima, mūsų įstatymai to nenumato", - trečiadienio pavakarę BNS sakė iš tarnybinės kelionės į Italiją grįžęs V.Bulovas.

"Mano galutinis žodis bus, kai darbe susitiksiu su J.Liaudansku, pasikalbėsim", - sakė ministras.

Birželio viduryje V.Bulovas žurnalistams teigė, kad J.Liaudanskas "už įvykdytą prasižengimą buvo nubaustas", tačiau tąkart neatmetė galimybės atstatydinti pareigūną.

"Galima pasinaudot tuo, kad jo buvusioj kuravimo srity (policijoje - BNS) buvo tam tikrų trūkumų, bet kai jis pasveiks, tada žiūrėsim. "Pirmiausia tikrai leisiu apsispręst pačiam. Jeigu jis pasakys "ne", tada toliau seks mano žingsniai", - birželį sakė ministras.

Ministerijos sekretoriaus kėdė sudrebėjo prieš pustrečio mėnesio, kai jis, kalbėdamas per televiziją, leido suprasti, kad saugos bendrovė "Ekskomisarų biuras", kurią įkūrė dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, dalyvavo "Mažeikių naftos" privatizavime ir "uždirbo" iš JAV bendrovės "Williams International" atėjimo.

Be to, J.Liaudanskas siūlė pasidomėti "kokios jėgos" atvedė Seimo pirmininką Artūrą Paulauską į didžiąją politiką.

Po šių viešų politinių pasisakymų Seimo pirmininkas pareiškė, kad J.Liaudanskas turėtų netekti VRM sekretoriaus posto. J.Liaudansko elgesį nagrinėjo VRM generalinio inspektoriaus Juliaus Jasaičio vadovaujama komisija, kurios išvadomis remdamasis ministras V.Bulovas paskyrė sekretoriui griežtą papeikimą ir pasiūlė pagalvoti apie atsistatydinimą.

Tačiau valdininkas su drausmine nuobauda nesutiko ir teigė ketinąs apskųsti ją teismui. Po to J.Liaudanskas išėjo atostogų, dar vėliau pasiėmė "nedarbingumo lapelį" ir darbe nesirodė pusantro mėnesio.

Šią savaitę sugrįžęs į ministeriją, J.Liaudanskas BNS sakė į teismą kol kas nesikreipęs. Jis teigė dirbąs toliau ir nenorįs prisiminti po politinių pareiškimų kilusio skandalo.

"Nekalbėt tom temom sugalvojau išvis, atvirai pasakius, darbo laiku išvis nešneku", - sakė pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.