aA
Seimo Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius mano, kad šalies žemės ūkį išgelbėti gali tik šios ūkio šakos ekspertų iš Pasaulio banko ar Europos Sąjungos rekomendacijų vykdymas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA
Tai A.Kubilius pareiškė trečiadienį, susitikęs su žemės ūkio rūmų pirmininku Jonu Ramonu ir kitais žemdirbių savivaldos atstovais, su kuriais aptarė žemės ūkio sektoriuje susidariusias problemas ir ieškojo jų sprendimo būdų.

"Kvieskimės Pasaulio banko, ES žemės ūkio specialistus, jiems pripažinkime, jog per 10 metų mums patiems nepavyksta įgyvendinti jokių racionalių žemės ūkio reformų ir prašykime, kad jie padėtų išbristi iš susidariusios klampynės žemės ūkyje, nes dabar kaimas - ta sritis, kur vien skauduliai ir votys", - sakė A.Kubilius.

Jis siūlo atkreipti dėmesį, kaip konsultuojant ES, Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo ekspertams susitvarkė bankų, finansų ir biudžeto sektorius.

A.Kubilius pripažino, kad dabar šalies žemės ūkiui labiau reikalingi ne tiek pinigai, kiek permainos šios sektoriaus politikoje, o kaip didžiausių bėdų žemės ūkyje priežastį konservatorius nurodė "stabilios, ilgalaikės ir vakarietiškos žemės ūkio politikos" nebuvimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.