aA
Tautinių mažumų ir išeivijos departamento vadovas Antanas Petrauskas išeivijos atstovams trečiadienį pareiškė, jog Lietuva ir toliau finansiškai rems prieš daugiau kaip 50 metų Vokietijoje įkurtą Vasario 16-osios gimnaziją.
Mokykla
Mokykla
"Mūsų departamentas toliau stengsis padaryti viską, kad ta mokykla toliau būtų iš Lietuvos biudžeto remiama, ne tik per mūsų departamentą, bet ir per visas kitas galimas suinteresuotas valstybines institucijas", - Seimo rūmuose vykstančiame Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) Seimo posėdyje sakė A.Petrauskas.

A.Petrauskas pripažino, jog pastaraisiais metais Lietuvoje kilo diskusija, ar verta remti Vasario 16-osios gimnaziją, ar ne geriau ją uždaryti, o užsienio lietuvių vaikus mokyti Lietuvoje.

Departamentas, pasak A.Petrausko, tokiam sprendimui nepritaria. "Vasario 16-osios gimnazija turi senas tradicijas, sukaupusi didelę patirtį, turi didelį archyvą, ten mokytis vyksta lietuvių vaikai iš viso pasaulio, taip pat ir iš Lietuvos. Gimnazijos uždarymas, mūsų nuomone, turėtų neigiamos įtakos lietuviams, gyvenantiems įvairiuose kraštuose", - pažymėjo jis.

Departamento Užsienio lietuvių skyriaus vedėja Vida Bagdonavičienė sakė, jog šių metų biudžete Vasario 16-osios gimnazijai paremti skirta 200 tūkst. litų. Tokią pat sumą, pasak jos, planuojama skirti ir kitais metais.

1999 metais gimnazijai suteiktas Vokietijos privačios mokyklos statusas. Dalį gimnazijai reikiamų lėšų skiria Heseno kraštas.

Nuo gimnazijos įkūrijo 1941 m. ją lankė daugiau kaip 2 tūkst. mokinių iš įvairių pasaulio šalių, daugiausia Šiaurės ir Pietų Amerikos, Vokietijos.

Pastaraisiais metais apie trečdalį gimnazistų sudaro moksleiviai iš Lietuvos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.