aA
Lietuvos ir Rusijos pasienio ruožu tekančiame Nemune pareigūnai aptiko įmantriai įpakuotą ir vandenyje nugramzdintą cigarečių kontrabandos siuntą. Kontrabandinės cigaretės aptiktos pirmadienį vakare Jurbarko rajone, Kazikėnų kaimo ribose.
Cigaretės
Valstybės sienos apsaugos tarnybos teigimu, prie Nemuno kranto patruliavę Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai pastebėjo po vandeniu nugramzdintus juodo polietileno paketus.

Ištraukę maišus į krantą ir juos išvynioję, pareigūnai aptiko kelis akmenis ir 9 tūkst. 500 pakelių cigarečių "Prima Serebrenaja" su rusiškomis banderolėmis.

VSAT teigimu, nusikaltėliai pasirinko labai parankią vietovę kontrabandai gabenti - Nemuno krantai toje vietoje yra apžėlę krūmynais. Krovinį iš Rusijos, anot pasieniečių, į Lietuvos pusę naktį galėjo pergabenti plaukikai arba narai.

Iš viso šiemet pasieniečiai aptiko daugiau nei 830 tūkst. nelegaliai į Lietuvą atvežtų cigarečių pakelių, didžioji kontrabandos dalis atgabenta iš Kaliningrado srities. VSAT teigimu, pastaruoju metu cigarečių kontrabandos atvejų iš Rusijos ir Baltarusijos, perplukdant krovinius per upes, padaugėjo. Tai pasieniečiai sieja su nuo liepos 1-osios įsigaliojusia supaprastinto tranzito per Lietuvą sistema.

"Cigarečių prekeiviams dabar reikia vizų, jie turi važiuoti į konsulatą, tvarkyti dokumentus, todėl vis dažniau pasirenkamas nelegalus cigarečių gabenimo kelias", - sakė VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.