aA
Uostamiestyje vėl pasigirsta nuomonių, jog būtina steigti viešnamį - tokios nuostatos laikosi kai kurie Organizuoto nusikalstamumo tyrimų tarnybos (ONTT) darbuotojai, kuriems kova su prostitutėmis atrodo beprasmiška, rašo uostamiesčio dienraštis "Klaipėda".
Manoma, kad atsiradus viešiesiems namams, prostitucija besiverčiančias moteris būtų galima kontroliuoti, jos būtų saugesnės ir valstybei mokėtų mokesčius.

Pasak dienraščio, nors policija nuolat rengia reidus gaudydama prostitutes, jų vis tiek nesunkiai galima rasti miesto kavinėse, stotyse, uoste.

Klaipėdoje su prostitutėmis kovoja Organizuoto nusikalstamumo tyrimų tarnyba, tačiau šios tarnybos pareigūnai dienraščiui aiškino, jog ši kova yra bergždžias užsiėmimas.

"Jei mes tai darytume - būtume don kichotais. Juk vertimasis prostitucija - ne nusikaltimas. Tai kiekvieno asmens savarankiškas sprendimas", - sakė savo pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas.

ONTT labiau siekia nustatyti tuos, kuriems prostitutės uždirba pinigus - sutenerius, prekiautojus žmonėmis, o prostitučių paieškos - tik vienas iš būdų ieškoti nusikalstamo pasaulio atstovų.

Klaipėda yra uostamiestis, todėl ONTT pareigūnai mano, jog čia steigti oficialų viešnamį, apie kurį būtų informuojami jūreiviai, nėra jau tokia neteisinga mintis.

Anot jų, tokiu atveju moterys mokėtų pinigus ne nusikalstamo pasaulio atstovams, o valstybei, jos gautų tiek pinigų, kiek uždirbo, o ne tiek, kiek davė "šeimininkas". Taip pat tai būtų prevencija prieš lytiniu būdu plintančias ligas.

"Dabar jos neturi kur dėtis: iš vienos pusės policija, iš kitos - suteneris. Viešnamis suteiktų apsaugą ar garantijas", - kalbėjo pareigūnai.

Klaipėdos miesto vicemeras Vidmantas Plečkaitis dienraščiui sakė, kad "jeigu viešnamis garantuotų lankytojams apsaugą nuo ligų, jeigu jame būtų medicinos punktas, kuriame merginos tikrintųsi, tada viešnamis reikalingas".

"Bet vyrai turi būti ištikimi savo žmonoms. Tegu viešnamiais naudojasi tie, kas kitaip negali, ką jau čia padarysi", - sakė V.Plečkaitis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.