aA
Iš tranzitu per Lietuvą vykusių traukinių savaitgalį išlaipinti tik du tinkamų kelionei dokumentų neturėję keleiviai.
Moteris išlipa iš traukinio
Moteris išlipa iš traukinio
Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, Kenos pasienio kontrolės punkte iš maršrutu Sankt Peterburgas - Kaliningradas vykusio traukinio sekmadienį buvo išlaipinti du supaprastinto tranzito geležinkeliu dokumentų neturėję Rusijos piliečiai. Pasak pasieniečių, abu vyrai grąžinti į Baltarusiją.

Nuo liepos 1 dienos, kai įsigaliojo nauja tranzito per Lietuvą tvarka, iš traukinių per dvi dienas buvo išlaipinti 107 Rusijos piliečiai, neturėję tinkamų kelionei dokumentų. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio iš tiesioginio susisiekimo traukinių nebuvo išlaipinta nė vieno keleivio.

Prieš savaitę įsigaliojusi nauja tranzito į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvos teritoriją tvarka numato, kad tranzitiniais traukiniais per Lietuvą į Kaliningrado sritį ir iš jos Rusijos piliečiai turi vykti su supaprastintais tranzito geležinkeliu dokumentais. Kitų NVS valstybių piliečiai tranzitui per Lietuvą privalo turėti vizas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.