aA
Profesorė Zofija Fiszer-Malanowska (Zofija Fišer-Malanovska) ir docentė Ewa Marchwinska-Wyrwal (Eva Marchvinska-Virval) šiaurės vakarų Dagestane buvo pagrobtos praėjusių metų rugpjūčio 9 dieną. Anot laikraščio "Gazeta Wyborcza", mokslininkes pagrobė Ramazano Achmadovo, kuris laikomas vienu iš pagrindinių "gyvosiomis prekėmis" Kaukaze pirklių, žmonės.

Iš pradžių mokslininkės buvo laikomos Urus Martane, o prasidėjus kovos operacijoms, išvežtos į kalnus.

Daugelį dienų Lenkijos URM vedė su pagrobėjais bergždžias derybas. Keletą kartų Lenkijos spaudoje buvo pasirodžiusi informacija iš Čečenijos, jog moterys išlaisvintos, tačiau vėliau paaiškėdavo, kad žinios neatitinka tikrovės.

Į Varšuvą po septynių mėnesių nelaisvės Šiaurės Kaukaze biologės per Maskvą atvyko šeštadienį vakare. Lenkijos ministras pirmininkas Jerzy Buzekas (Ježis Buzekas) sakė, kad su jomis buvo elgiamasi gerai.

Rusijos vidaus reikalų ministro pavaduotojas Vladimiras Kozlovas Maskvoje trečiadienį sakė, kad Čečėnijose jau kelis mėnesius veikia speciali grupė, kuri ieško pagrobtų įkaitų. Pasak V. Kozlovo, kalnuose dar gali būti slepiama apie 300-400 įkaitų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.