aA
Lietuvos Prezidentūros atstovai paragino "nepolitizuoti" skandalo, kilusio dėl 94 milijonų litų Vilniaus savivaldybės skolos valstybei, susidariusios dėl nesumokėtų mokesčių.
Antradienį prezidentas Valdas Adamkus savivaldybių finansavimą aptarė su premjeru Andriumi Kubiliumi, finansų ministru Vytautu Dudėnu, Savivaldybių asociacijos prezidentu, Ignalinos rajono meru Broniumi Rope ir Vilniaus miesto meru Rolandu Paksu.

Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė po susitikimo pareiškė žurnalistams, kad visų Lietuvos savivaldybių vadovai yra tapę "nepagrįstų pažadų politikos įkaitais", nors "politinis triukšmas sukeltas" tik dėl Vilniaus miesto savivaldybės įsiskolinimo.

"Vyriausybė ir Seimas deleguodavo savivaldybėms vis naujas funkcijas, didindavo pašalpas, kompensacijas, atlyginimus, tačiau realių pinigų neskyrė, todėl šiandien yra tokia padėtis", sakė V. Gaižauskaitė.

V. Gaižauskaitės teigimu, prezidentas norėtų, kad baigtųsi "šis politikavimas ir politinis sąskaitų suvedinėjimas" su Vilniaus meru R. Paksu.

Pasak jos, šalies vadovas norėtų, kad artimiausiomis dienomis būtų rasta būdų šiai įsisenėjusiai problemai spręsti - tai yra sudaryti teisines ir ekonomines realios savivaldos prielaidas, sukurti realiai veikiantį finansinių atsiskaitymų mechanizmą.

Ministro pirmininko atstovas spaudai Audrius Bačiulis po susitikimo žurnalistams tvirtino, jog visų buvusių pasitarime nuomonė buvo viena - šio finansinio skandalo Vilniaus savivaldybėje negalima politizuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.