aA
Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis ketvirtadienį sakė, kad jis ir JAV prezidentas George'as W.Bushas sutarė "praktiškai dėl visko", išskyrus Kioto sutartį dėl kovos su pasauliniu atšilimu.
G.W.Bush
G.W.Bush
"Mes susitarėme praktiškai dėl visko, išskyrus Kioto protokolą", - žurnalistams per vertėją sakė G.Schroederis po susitikimo su G.W.Bushu Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete.

Dieną prieš abiejų lyderių susitikimą JAV administracija buvo paskelbusi, kad G.W.Bushas vienareikšmiai nepritaria 1997 metų Kioto paktui, kuriuo siekiama, kad pramoninės valstybės iki 2012 metų 5,2 proc. palyginti su 1990 -aisiais sumažintų taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis. Taip mėginama išvengti katastrofiškų pasaulinio klimato pokyčių.

Jungtinės Valstijos yra didžiausia teršėja anglies dvideginiu, kuris, daugumos mokslininkų nuomone, yra svarbiausias šiltnamio efektą sukeliantis veiksnys. Šias dujas išmeta elektrinės, automobiliai, gamyklos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.