aA
Ketvirtadienį Indijos sostinėje daugelis taksi vairuotojų ir triračių savinininkų neišvažiavo į darbą, protestuodami dėl teismo įsakymo, reikalaujančio rinktis švaresnį kurą. Daugeliui dirbančių žmonių teko persėsti į savo automobilius arba nušiurusius Niu Delio autobusus, 50 tūkst. triračių ir 15 tūkst. taksi paskelbus vienos dienos streiką.
Taxi
Transporto profsąjungų federacija streiką paskelbė Aukščiausiajam teismui patvirtinus balandžio 1 dienos terminą, kuuriam suėjus visuomeninis transportas turės nuo dyzelinio kuro pereiti prie suskystintų dujų.

Tiesa, teismas, pratęsė terminą šešiems mėnesiams tiems vežėjams, kurie iki kovo 31 dienos įrodys, jog nori pereiti prie švaresnių degalų ir pateiks užsakymus naujiems autobusams ar dujų įrangai. Protestuojantys taksistai ir triračių vairuotojai sako, jog negali įvykdyti teismo nustatytų sąlygų.

Streikas tik leido įsivaizduoti, kas laukia Niu Delio balandžio 1 dieną, kai įsigalios teismo įsakymas, nes didžiulė dalis visuomeninio transporto turės pasitraukti iš kelių.

Nors daugelis taksi ir triračių automobilių stovėjimo vietų buvo tuščios, buvo ir streiklaužių, kurie sakė, jog veš keleivius už dvigubą mokestį.

Streike nedalyvavo 10 tūkst. Niu Delio privačių ir 2 tūkst. valstybei priklausančių autobusų, tačiau nuo balandžio 1 dienos iš kelių jų turės pasitraukti apie 5 tūkst.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.