aA
Londone ir Prancūzijoje surengti transporto darbuotojų streikai ketvirtadienį miesto gatvėse sukėlė chaosą. Londono metropoliteno darbuotojams, reikalaujantiems didesnio metropoliteno finansavimo, paskelbus sostinėje 24 valandų streiką, kursavo tik 10 traukinių, nors paprastai šiuo transportu kasdien į darbą važiuoja trys milijonai keleivių.
Tūkstančiai tarnautojų, kurie buvo priversti į darbą vykti automobiliais, autobusais, dviračiais, motociklais ir motoroleriais, keliuose sukėlė didžiulius kamščius, autobusų stotelėse susirinko minios laukiančiųjų.

Londono korporacijos apskaičiavimais, dėl šių veiksmų bendrovės gali patirti nuostolių iki 100 milijonų svarų sterlingų (apie 572 mln. litų).

Tuo tarpu Prancūzijos geležinkelio eismą suparalyžiavo visoje šalyje surengti streikai. Streikininkai pateikė daugybę reikalavimų, įskaitant didesnius atlyginimus bei garantijas dėl administracijos restruktūrizavimo planų.

Valstybinė geležinkelio bendrovė SNCF, kurioje dirba maždaug 180 tūkst. žmonių, pranešė, kad pagrindiniais greitaeigių traukinių maršrutais kursuoja tik vienas iš trijų traukinių, tuo tarpu Paryžiaus priemiesčiuose keleivius aptarnauja tik vienas iš keturių traukinių.

Pasak bendrovės SNCF, tarp Paryžiaus, Londono ir Briuselio važinėja tik vienas iš trijų greitaeigių traukinių.

Penkios pagrindinės geležinkelio transporto profesinės sąjungos priešinasi restruktūrizacijos planams, kuriais, bendrovės teigimu, siekiama pagerinti klientų poreikius. Profsąjungos tvirtina, kad taip siekiama tik pelno, ignoruojant saugos reikalavimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.