aA
Dauguma žmonių kenčia skausmus apatinėje nugaros dalyje, nes jie per daug laiko praleidžia netaisyklingai sėdėdami prie kompiuterio, rašomojo stalo arba už vairo. Šitie įpročiai padaro nugarą nejudrią ir labai nusilpnina jos raumenis. Janu Sirasana,vienas žnyplių variantas, tempia ir stiprina tiek juosmens, tiek krūtinės slankstelių sritį.
Joga_žnyplės_variantai_1
Variantai su sulenktais keliais

Paruošiamieji pratimai

Jūs sėdite su ištiesta kaire koja ant žemės. Dešinį kelią sulenkite ir pėdos padą paguldykite kairės šlaunies vidinėje pusėje. Su dešine plaštaka švelniai maždaug 1 minutę laiko stumkite dešinį kelią link žemės.

Joga_žnyplės_variantai_2

Lengvai spyruokliuoti dešiniuoju keliu su dešine ranka. Kairė koja ištiesta.

1. Įkvepiant pakelkite abi rankas virš galvos. Rankos yra šalia ausų. Pajuskite, kaip išsitempiate į ilgį.

Joga_žnyplės_variantai_3

Veidas tiesiai nukreiptas į priekį, nugara ištiesta. Kūną laikykite nukreiptą į priekį. Svorį tolygiai paskirstykite abiem sėdynės dalims. Kairė koja ištiesta.

2. Iškvepiant iš nugaros lenktis į priekį ir apimti kairę pėdą. Kūnas tiesus. Padėtyje pasilikite 10 sekundžių, laiką ilgindami iki 1 minutės. Įkvepiant išsitieskite ir sugrįžkite į pradinę padėtį, pratimą pakartokite kita puse.

Joga_žnyplės_variantai_4

Krūtinę kaip galima arčiau priveskite prie šlaunies. Galvą ištieskite į priekį. Apimkite kairę koją su abiem plaštakomis. Pirštai nukreipti į galvos pusę. Alkūnės yra nutolusios vienodai nuo kojos.

Žnyplės pusiau Lotoso padėtyje

Jei Jūs esate labai lankstūs, pabandykite prieš tai aprašytą Asaną atlikti pusiau Lotoso padėtyje. Kairę pėdą paguldykite kaip galima aukščiau ant dešinės šlaunies. Kairę ranką už nugaros nuveskite į dešinę pusę ir su kaire plaštaka apimkite kairę pėdą. Pasilikite šioje padėtyje kiek galite. Pėdą paleiskite, įkvepiant vėl išsitieskite. Pakartokite sukeitę kojų padėtį.

Abu pečiai nutolę nuo žemės tolygiai. Galva nukreipta į priekį, nugara tiesi. Panaudokite kvėpavimą tam, kad šioje padėtyje atsipalaiduotumėte.

Jogos studija