aA
Lazdijų kelio posto pareigūnai ketvirtadienio naktį sulaikė apie 8 tonas iš Lenkijos gabentos kontrabandinės kiaulienos. Į Lietuvą įvežti draudžiamas krovinys buvo užmaskuotas obuoliais, lentomis ir tuščiomis dėžėmis.
Mėsa
Mėsa
Sulaikyto krovinio vertė - daugiau nei 56 tūkst. litų, pranešė Muitinės departamentas.

Apie 1 val. nakties į Lazdijų kelio postą įvažiavo 2 furgonai "VW Transporter".

Vienas iš trijų jais važiavusių vyrų muitininkams pateikė dvi deklaracijas, kuriose buvo rašoma, kad iš Lenkijos gabenamos daugiau kaip 3 tonos obuolių. Tačiau muitinės pareigūnai nutarė patikrinti krovinį.

Atidarę abiejų automobilių galines dureles, pareigūnai išvydo medines dėžes su obuoliais. Tačiau jas iškrovę muitininkai aptiko paslėptą kiaulienos skerdieną bei taukus. Obuoliais, tuščiomis dėžėmis bei lentomis buvo užmaskuota apie 8 tonos šviežios mėsos.

Iš "VW Transporter" furgonų muitinės pareigūnai iškrovė apie 5 tonas šviežios skerdienos, maždaug toną žalios šoninės bei 2 tonas kiaulinių taukų.

Iškrovus paaiškėjo, kad abiem automobiliais buvo gabenta ne 3 tonos 350 kilogramų, kaip įrašyta dviejuose bendruosiuose dokumentuose, o tik 600 kilogramų obuolių.

Asmeninį automobilį "VW Transporter" vairavęs Jonavos rajono gyventojas 30-metis Arvydas Lelešius prisipažino, kad visas kontrabandinis krovinys priklauso jam vienam. Pareigūnams jis sakė kiaulieną už 40 tūkst. zlotų pirkęs Lomžos turguje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.