aA
Baltijos jūroje tarp Vokietijos ir Danijos su krovininiu laivu susidūrė tanklaivis, iš kurio išsiliejo 1,3-1,5 tūkst. t sunkiosios naftos, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Sinking Oil Tanker
Avarija įvyko naktį 23,5 km į šiaurės vakarus nuo Vokietijos šiaurinės pakrantės Darser Orto miesto, tarptautiniuose vandenyse. Tanklaivis, kurio dešiniajame borte per susidūrimą buvo pramušta skylė, iš Estijos plaukė į Geteborgą Švedijoje.

Danijos Pakrantės apsaugos tarnyba informavo, kad rinkti išsiliejusios naftos, kuri vandens paviršiuje sudarė kelias dideles dėmes, plaukia šeši danų, vokiečių ir švedų laivai. Pirmasis iš dviejų danų laivų "Gunnar Thorsen", kurio kapitonas vadovaus naftos surinkimo operacijai, į avarijos vietą turi atplaukti po pietų.

Stiprus vėjas naftos dėmes neša Danijos Falsterio ir Miono salų link, o pakrantę jos gali pasiekti vėliau ketvirtadienį.

"Rengiamės užkirsti kelią Danijos pakrantės užteršimui", - sakė Pakrantės apsaugos tarnybos atstovas spaudai.

Vokietijos televizijos reportaže buvo matyti didžiulė, apie 20 m skersmens skylė tanklaivio borte, beveik visa virš vaterlinijos. Pasak pareigūnų, nafta daugiau nebesilieja, o nuskęsti tanklaiviui, kuris audringoje jūroje išmetė inkarą, pavojaus nebėra.

"Situacija stabilizuota", - sakė Vokietijos Meklenburgo-Priešakinės Pomeranijos žemės Aplinkos apsaugos ministerijos atstovė spaudai.

Vokiečių pakrantės apsaugos pareigūnai sakė, kad praėjusiais metais pastatytas ir Maršalo salose registruotas tanklaivis "Baltic Carrier" vežė 33 tūkst. t naftos. Per susidūrimą buvo pažeistas tik vienas naftos tankas, žmonės nenukentėjo.

Su Kipro vėliava plaukiojančiam krovininiam laivui "Tern", kuris iš Kubos į Latviją vežė cukrų, pavojus taip pat negresia - jam padaryta tik nedidelė žala.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.