aA
Naujasis Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas pareiškė, kad reformuojant šalies ginkluotąsias pajėgas nebus jokių staigių žingsnių. Jokių "revoliucijų" reformuojant ginkluotąsias pajėgas nebus, nes "valstybės saugumas - ne ta sritis, kur leistinos revoliucijos", pareiškė S.Ivanovas.
Russian Army Hats
Pasak S.Ivanovo, armijos perėjimas prie komplektavimo profesionalais principo - "tai evoliucijos kelias". Šio tikslo bus siekiama laipsniškai pertvarkant ginkluotąsias pajėgas, pabrėžė naujasis gynybos ministras.

S.Ivanovas priminė, kad JAV prie profesionalios armijos buvo pereita per dešimt metų.

Pasak S.Ivanovo, vienas svarbiausių jo uždavinių gynybos ministro poste - reformuoti ginkluotąsias pajėgas.

Kaip pažymėjo ministras, Rusijos ginkluotosios pajėgos turi tapti modernios ir mobilios. Uždavinys sumažinti karių skaičių, pasak ministro, tai ne tik būdas taupyti lėšas, bet ir padidinti ginkluotųjų pajėgų mobilumą. Be to, mažinant lėšas ginkluotosioms pajėgoms išlaikyti bus galima skirti daugiau pinigų naujiems ginklams pirkti.

Pasak S.Ivanovo, taip pat būtina pasiekti, kad visuomenėje būtų gerbiami žmonės su antpečiais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.