aA
Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį 10 valandą vietos laiku atvyko į Maskvą ir pradėjo savo trijų dienų oficialų vizitą.
Valdas Adamkus
Vyriausybiniame oro uoste "Vnukovo-2" Lietuvos vadovą pasitiko Rusijos vicepremjerė Valentina Matvijenko, Rusijos ambasadorius Lietuvoje Jurijus Zubakovas, Lietuvos ambasadorius Rusijoje Zenonas Namavičius.

Oro uoste V.Adamkaus taip pat laukė raudonas kilimas, garbės sargybos kuopa, pučiamųjų orkestras atliko Rusijos ir Lietuvos himnus.

Vėliau prezidento kortedžas, lydimas apsaugos, nuvyko į Kremlių.

Ketvirtadienį ryte V.Adamkus vyks į sportinį kompleksą "Olimpijskij", kur aplankys parodą "TransRossija". Joje dalyvauja ir devynios Lietuvos bendrovės. Vėliau numatytas susitikimas su Maskvos meru Jurijumi Lužkovu.

Po pietų V.Adamkus dalyvaus verslo forume "Rusija-Lietuva", Maskvos Tarptautinių santykių institute skaitys paskaitą, duos interviu televizijos NTV laidai "Dienos herojus". Vakare planuojamas prezidento susitikimas su lietuvių bendruomenės atstovais ir dalyvavimas Lietuvos ambasadoje rengiamame priėmime.

Penktadienį ryte Didžiųjų Kremliaus rūmų Žaliojoje svetainėje įvyks dvišalis Lietuvos prezidento V.Adamkaus ir Rusijos vadovo V.Putino susitikimas.

Po pietų V.Adamkus susitiks su Rusijos Federacijos federalinio susirinkimo tarybos pirmininku Jegoru Strojevu, premjeru Michailu Kasjanovu, vakare žiūrės P.Čaikovskio baletą "Gulbių ežeras" Valstybiniame akademiniame Didžiajame teatre.

Šeštadienį, po pusryčių su Rusijos kultūros ir mokslo veikėjais, V.Adamkus ir jį lydinti delegacija išvyks į Kaliningradą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.