aA
30-metis kaunietis Dainius Daukšas, kuriam iškeltos dvi baudžiamosios bylos, dalyvaus kovo 19 dieną įvyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. D.Daukšas įrašytas tryliktas Tėvynės liaudies partijos kandidatų į Kauno tarybą sąraše.
Nors D.Daukšas prašė išbraukti jį iš partijos kandidatų sąrašo, Vyriausioji rinkimų komisija negalėjo įvykdyti šio pageidavimo. Įstatymai numato, kad politinės organizacijos savo kandidatų sąrašus gali tikslinti iki rinkimų likus ne mažiau kaip mėnesiui.

Praėjusį ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas neleido suimti D.Daukšo, kuris yra įtariamas turto prievartavimu. Jam iškelta baudžiamoji byla ir už teismo įpareigojimų nevykdymą. Teisėsaugos pareigūnų duomenimis, D.Daukšas bendravo su nusikalstamų susivienijimų nariais, todėl jam buvo skirti įpareigojimai.

Sporto klubo "Dainralfas" prezidentas ir krovinių gabenimu užsiimančios bendrovės "Abulija" direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams D.Daukšas išgarsėjo šios savaitės pradžioje, kai paaiškėjo, kad jo pavardė yra Tėvynės liaudies partijos kandidatų į Kauno tarybą sąraše.

Policijos pareigūnų duomenimis, D.Daukšas prisidėjo organizuojant "Abulijos" sunkvežimio pagrobimą, o vėliau su dar vienu žmogumi reikalavo 4 tūkst. dolerių išpirkos iš savo darbdavių.

D.Daukšui iškelta baudžiamoji byla, jam pareikšti kaltinimai.

"Lietuvos rytas"