aA
B. Bradley per paskutinį savaitgalį prieš "Didįjį antradienį", kuomet 13 valstijų vyks demokratų ir respublikonų partijų kandidatų į prezidento postą rinkimai, labai atsiliko nuo kito demokratų atstovo, viceprezidento Alo Gore (Elo Goro) ir, sprendžiant iš nuomonių apklausų rezultatų, daugiau nekelia jokios grėsmės jam nekelia.

Tuo tarpu George W. Bushas (Džordžas Bušas) šeštadienį sukritikavo savo priešininką Johną McCainą (Džoną Makeiną) dėl "miglotų" pažiūrų į švietimą.

Kovodamas dėl respublikonų nominacijos siekti JAV prezidento posto, J. McCainas, savo ruožtu, išreiškė pasipiktinimą staiga labai padidėjusiu prieš priešininkus nukreiptos reklamos finansavimu.

Savaitgalį prieš antradienio rinkimus G. Bushas vedė savo kampaniją Niujorke, tuo tarpu J. McCainas į savo pusę bandė palenkti Naujosios Anglijos rinkėjus. Kiekvienas jų rinkosi skirtingą strategiją, siekdami išsikovoti kuo daugiau rinkimuose pasiskirstysiančių 613 delegatų balsų.

G. Bushas, lankydamasis Niujorko valstijos, kuri siųs 101 delegatą, Ročesterio ir Bingemptono miestuose, kalbėjo apie švietimo politiką.

Delegatų skaičiumi ją lenkia tik Kalifornijos valstija, siunčianti 162 rinkikus. Jos respublikonai labiau palaiko G. Bushą.

Nuomonių apklausų duomenimis, J. McCainas kai kuriose Naujosios Anglijos valstijos vietovėse pirmauja prieš G. Bushą, todėl Arizonos senatorius pradėjo kampaniją nuo Bostono, iš kur vėliau vyks į Portlandą Meino valstijoje. Kaip rodo apklausos, Niujorko valstijoje gali vykti "karšta" respublikonų kova, tad J. McCainas taip pat rengiasi užsukti į Sirakūzus bei Ročesterį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.