aA
Apkaltinus vaikų pornografijos videoįrašų platinimu buvo uždarytas Rusijos interneto puslapis. Teigiama, kad daug kasečių buvo išsiųsta į JAV.
Po jungtinio JAV muitinių tarnybos ir Maskvos miesto policijos reido keturi žmonės buvo suimti Amerikoje ir penki Rusijoje.

Muitinių atstovas spaudai Dennisas Murphy paskelbė, kad tinklapis buvo uždarytas gruodžio mėnesį įtarus, jog jis buvo naudojamas įrašų reklamai ir pardavimui. Įrašai vėliau buvo siunčiami klientams.

Anot muitinės pareigūno, registracija rodo, kad kasetės buvo siunčiamos po visą pasaulį, tačiau didžioji jų dalis nukeliavo į JAV. Tačiau tiksliai nežinoma, kiek kasečių buvo parduota.

Tyrimas buvo pradėtas dar gegužės mėnesį, kai Maskvos policija paprašė JAV muitinių pagalbos. Po to, kai muitinės slapta nupirko vieną įrašą, pėdsakas Maskvos policiją nuvedė pas Vsevolodą Solntsevą-Elbe, vieną iš įtariamų tinklapio operatorių.

Rusijos policija sulaikė Elbe ir 13 metų berniuką, kurį Elbe neva nusivežė į Maskvą ir seksualiai išnaudojo. Policija taip pat konfiskavo 400 videokasečių, videoįrašų dauginimo įrangą ir pardavimų bei siuntimo registracijos duomenis. Kitas įtariamasis, tinklapio operatorius Sergejus Garbko buvo areštuotas gruodžio 18.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.