aA
Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį Gyvenimo logikos partijos lyderiui Mindaugui Murzai paskyrė 1400 litų baudą už nesankcionuoto mitingo organizavimą prie miesto savivaldybės. M.Murza, buvęs nelegalių nacionalsocialistų lyderis, ketina šį sprendimą apskųsti Šiaulių apygardos teismui.
M.Murza
M.Murza
© ELTA
Pernai liepos mėnesį M.Murza už panašų pažeidimą buvo nubaustas 500 litų bauda. Bauda M.Murzai paskirta dėl praėjusį trečiadienį prie Šiaulių savivaldybės organizuoto nesankcionuoto mitingo, kurio metu apie 30 žmonių reikalavo Šiaulių miesto merės Vidos Stasiūnaitės atsistatydinimo.

Kol kas nepriimtas sprendimas dėl Gyvenimo logikos partijos Šiaulių skyriaus pirmininko Zenono Vaitkevičiaus, kuriam, kaip vienam iš organizatorių, taip pat buvo surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas dėl nesankcionuoto mitingo.

M.Murzai administracinės teisės pažeidimų protokolas surašytas ir dėl praėjusį antradienį vykusio mitingo. Šiam mitingui prie Šiaulių savivaldybės leidimas buvo gautas, tačiau daugiau kaip 500 piketuotojų būriavosi ne toje vietoje, kur buvo numatyta, taip pat bandė jėga veržtis į savivaldybę. Byla dėl šio piketo bus nagrinėjama kovo 29 dieną.

Pagal įstatymus, už susirinkimų tvarkos pažeidimus yra numatyta bauda nuo 500 iki 2000 litų arba 30 parų arešto.

Gyvenimo logikos partija yra nedidelis, Seime neatstovaujamas neaiškios orientacijos politinis darinys. Partija pastaraisiais metais aktyviau nesireiškė, tačiau, šią žiemą į ją perėjus buvusiam nacionalsocialistų lyderiui M.Murzai, surengė keletą triukšmingų protesto akcijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.