aA
Kovo 26 dieną internete, adresu www.kiddi.lt pradeda veikti nauja svetainė, skirta Kiddi Pharmaton vitaminams. Šioje saulėtoje ir jaukioje svetainėje tėvai ir visi besidomintys vitaminais ir sveika gyvensena ras išsamios informacijos apie vitaminus ir mineralus, sakoma pranešime spaudai.
Vitaminai
Vitaminai
Jei jums įdomu, kokią vitaminų dozę rekomenduojama išgerti per dieną, kaip tinkamai laikyti ir paruošti vaisius bei daržoves, kad jie išsaugotų kuo daugiau vitaminų, ar kokie momentai vaiko gyvenime yra kritiniai ? Atsakymus į šiuos klausimus galima rasti naujai atidarytoje svetainėje www.kiddi.lt.

Čia galima užduoti savo klausimą gydytojai pediatrei A. Mačienei.

1999 metais Lietuvoje atliktų tyrimų duomenimis, vaikai su maistu vitaminų ir mineralų gauna nepakankamai. Tyrimus atliko VU medicinos fakulteto ir Respublikinio mitybos centro moksliniai darbuotojai. Buvo tiriami 8-10 metų vaikai. Tyrimų išvados nedžiugino: vaikų racione ypač trūko A ir D, B grupės vitaminų bei nepakako vitaminų PP.

Kauno medicino universiteto mokslininkų duomenimis, per pastaruosius 6 metus vaikų sergamumas padidėjo kelis kartus. Viena iš priežasčių - neracionali mityba, vitaminų stoka.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.