aA
Vilniaus 1-sios apylinkės teismas penktadienį leido pusei mėnesio suimti du kyšio priėmimu įtariamus Tribonių užkardos pasieniečius.
Teismo sprendimu, Varėnos Pasienio policijos rinktinės Tribonių užkardos sargybų būrio vyresnieji pasieniečiai 25 metų Rimas Uždavinys ir 30-metis Jonas Maciulevičius, kaltinami ėmę kyšius už automobilio su juvelyriniais dirbiniais praleidimą per sieną be patikrinimo, suimti iki kovo 18 dienos.

Du Tribonių užkardos pasieniečius ketvirtadienio vakarą Šalčininkų rajone sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Muitinės departamento vidaus kontrolės skyriaus pareigūnai, veikę pagal nusikalstamos veikos imitavimo modelį.

Tą pat dieną J. Maciulevičiui ir R. Uždaviniui buvo pareikštas kaltinamas už tai, kad, kad būdami valstybės pareigūnais, bendrininkaudami ir veikdami kartu, už kyšius leido kirsti Baltarusijos ir Lietuvos valstybinę sieną nepatikrintam automobiliui "Nissan Patrol", kuriame buvo gabenami aukso dirbiniai.

STT duomenimis, vasario 22 dieną Lydos plento 42-ame kilometre, degalinėje "Vegda", paėmė 300 JAV dolerių bei kovo 2 dieną ir 1 200 litų kyšius.

Teismo nutartyje suimti pasieniečius rašoma, kad byloje yra pakankamai duomenų, kad R. Uždavinys ir J. Maciulevičius padarė jiems inkriminuojamus nusikaltimus. Teismas mano, kad būdami laisvėje jie gali trukdyti nustatyti bylos tiesą ir paveikti neapklaustus savo kolegas - pasienio policijos pareigūnus.

Suimtieji pasieniečiai laikinai nušalinti nuo tarnybos.

R. Uždavinys vidaus reikalų sistemoje dirba nuo 1994 metų, o J. Maciulevičius - nuo 1992 metų. Pastarasis, pasak jo advokato, turi paskatinimų tarnyboje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.