aA
Koncerno "Media-Most" vadovui Vladimirui Gusinskiui penktadienį pateiktas kaltinimas pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 159 straipsnį - sukčiavimą stambiu mastu. Tai pranešė V. Gusinskio advokatas Henris Reznikas po pokalbio su generalinės prokuratūros atstovais Butyrkų tardymo izoliatoriuje.
Pasak advokato, kardomoji priemonė V. Gusinskiui nepakeista.

H. Reznikas pabrėžė, kad "Media-Most" vadovas "nesutiks su jokia amnestija", nors apie tai tardytojai nė neužsiminė.

Dar vienas "Media-Most" advokatas Pavelas Astachovas pranešė, jog Generalinės prokuratūros tardytojas Valerijus Nikolajevas pažadėjo gynėjams, kad pirmadienį išnagrinės jų prašymą pakeisti V. Gusinskiui kardomąją priemonę.

Advokatas pridūrė, kad tardytojai artimiausiomis dienomis planuoja iškviesti apklausti kaip liudytojus Jevgenijų Kiseliovą, Igorį Malyševą ir Olegą Dobrodejevą, nes jei yra uždarosios akcinės bendrovės "Media-Most" akcininkai.

V. Gusinskis buvo suimtas ir uždarytas į Butyrkų tardymo izoliatorių birželio 13 dieną. Kaip oficialiai paskelbta, V. Gusinskis įtariamas grobęs svetimą turtą stambiu mastu su grupe asmenų apgaule arba piktnaudžiaudamas pasitikėjimu, naudodamasis tarnybine padėtimi ir sukčiaudamas.

Rusijos baudžiamojo kodekso 159 straipsnis numato bausmę už tai - laisvės atėmimą nuo 5 iki 10 metu konfiskuojant turtą arba jo nekonfiskuojant.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.