aA
Dar vienas Lietuvos jaunuolis studijuos prestižinėje JAV karo mokykloje - 18-metis Jonas Laučys iš Klaipėdos rajono priimtas į Jūrų akademiją Anapolyje.
Penktadienį Vilniuje JAV Gynybos departamento atstovai jam įteikė akademijos pažymėjimą, o Lietuvos krašto apsaugos viceministras Romas Kilikauskas - bilietą į JAV.

Praėjusių metų vasarą prasidėjusiame konkurse dalyvavo trylika 17-23 metų jaunuolių, norinčių studijuoti vienoje iš keturių JAV karo akademijų: Karo akademijoje Vest Pointe, Jūrų akademijoje Anapolyje, Oro pajėgų akademijoje Kolorade ir Pakrančių apsaugos akademijoje Nju Londone.

Kandidatai dalyvavo pokalbiuose, laikė stojimo į JAV koledžus egzaminus, anglų kalbos testą, buvo tikrinamas jų fizinis pasirengimas.

Mokytis Pakrančių apsaugos akademijoje ir Jūrų akademijoje buvo pakviestas J. Laučys iš Vėžaičių, Klaipėdos rajono. Jis pasirinko Jūrų akademiją.

JAV padengs visas J. Laučio ketverių metų studijų išlaidas, kurios kasmet yra apie 74 tūkst. JAV dolerių. Be J. Laučio, šiemet JAV finansuos dar penkių užsienio valstybių atstovų studijas Jūrų akademijoje.

"Lietuvai tai labai svarbi dovana", penktadienį sakė R. Kilikauskas. Jis pažymėjo, kad 3 Lietuvos karininkai jau yra baigę JAV akademijas, dar trys jose studijuoja.

Iš viso Vakarų šalyse jau studijavo apie 1,2 tūkst. Lietuvos kariuomenės karių ir karininkų.

R. Kilikauskas akcentavo užsienio šalių paramą Lietuvai mokslo srityje, jai integruojantis į NATO ir siekiant aljanso standartų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.