aA
Pats faktas, jog latviai, estai ir lietuviai išliko gyvi sovietų okupacijos metais, įtakingo Amerikos laikraščio nuomone, yra geriausias įrodymas, kad Latvija, Lietuva ir Estija vertos įstoti į NATO.
"Mes turime teisingai išnagrinėti jų paraiškas įstoti į NATO. Jie jau daug kartų sumokėjo stojamąjį mokestį", rašo ketvirtadienio numeryje laikraštis "Washington Times".

Gedulo datos - 60-mečio, kai SSSR okupavo Baltijos šalis, dieną laikraštis pažymėjo, jog pats latvių, lietuvių ir estų fizinis buvimas rodo šių tautų drąsą ir valią išlikti.

Laikraštis primena, kad tuoj po okupavimo sovietų valdžia traukiniais vežė mirti į lagerius tūkstančius latvių, lietuvių ir estų.

"Buvusi Sovietų Sąjunga fiziškai beveik išnaikino tuos, kurie drįso vadintis latviais, lietuviais ir estais", pažymi laikraštis.

Žmonės, kurie buvo latvių, lietuvių ir estų tautų sąžinė, turėjo pasirinkti: palikti savo tėvynę arba žūti "žemės pakraštyje" - Kolymos lageriuose, pažymi "Washington Times".

Laikraštis palygina su holokaustu tai, kas buvo padaryta SSSR okupacijos metais Baltijos tautoms, ir stebisi, kodėl amerikiečiai, kurie pasiryžę užkirsti kelią naujajam holokaustui bet kurioje pasaulio vietoje, netaiko tų pačių standartų latviams, lietuviams ir estams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.