aA
Korporacija “Intel” ir toliau padeda populiarinti “Linux” operacinę sistemą. Dabar atkreiptas dėmesys į eilinius namų vartotojus.
Ketvirtadienį “Intel” pranešė ketinanti išleisti universalų “Įjunk ir Dirbk” (“Universal Plug ir Play” -UPnP) priemonių rinkinį (development kit) kompiuterių įrangos gamintojams “Linux” operacinei sistemai. UPnP – tai technologija, leidžianti įvairių tipų įrangai bendrauti tinklo pagalba, naudojant standartinius protokolus.

UPnP panaši į jau egzistuojantį “Microsoft” sukurtą “Plug and Play” protokolą. Tereikia prijungti įrenginį ir jis automatiškai atpažįstamas operacinės sistemos.

Naujas “Intel” UPnP priemonių rinkinys leis įrenginių “Linux” sistemai gamintojams sukurti valdančiąją sąsają UPnP įrenginiams. Dėl šios sąsajos, vienas įrenginys galėtų atrasti, atpažinti ir bendrauti su kitu tą pačią sąsają pripažįstančiu įrenginiu.

Korporacija “Microsoft” UPnP įtraukė į naujas “Windows” operacinių sistemų versijas, pradedant “Windows Millenium Edition”. Tačiau nenuostabu, kad “Microsoft” neketina pasiūlyti pagalbos kuriant UPnP standartą “Linux”.

Iki šiol “Intel” ne kartą investavo į “Linux” tobulinimą ir skelbė apie naujus šiai operacinei sistemai skirtus produktus. Šią savaitę buvo pristatyti “Linux IA-64” įrankiai gamintojams, pagaminti bendradarbiaujant su kompanija “Hewlett-Packard”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.