aA
Latvijos parlamento komisija, tirianti pedofilijos bylą, turėjo parodymų, kuriuose minimas vidaus reikalų ministras Marekas Seglinis.
Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis "Rigas Balss", remdamasis komisijos pirmininku Janiu Adamsonu.

Generalinės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Modris Adleris sakė BNS, kad parlamento tardymo komisijos medžiagoje nėra nė vienos posėdžio stenogramos, kurioje kas nors komisijai pateiktų informaciją apie VR ministrą M. Seglinį.

Prokuroras neatsakė į klausimą, ar prokuratūra dėl ministro tikrino tik bylos medžiagą ir ar jis konfrontavo su savo kaltintojais. "Rigas Balss" savo ruožtu pranešė, kad tokia konfrontacija vyko birželio 1 dieną.

Nacionalinio saugumo komisijos pirmininkas Andrejus Pantelejevas sakė, kad komisija turėjo du rusų kalba rašytus parodymus apie ministrą. Kadangi šie parodymai buvo rašytiniai, neužfiksuoti vaizdo juostoje, komisija nusprendė į juos reaguoti tik tuo atveju, jei Generalinė prokuratūra ras įrodymų rašytiniams liudijimams.

Vidaus reikalų ministras M. Seglinis ketvirtadienį teigė žurnalistams apie "Rigas Balss" informaciją informuotas "geriau nei žurnalistai", tačiau atsisakė plačiau komentuoti, kol neperskaitė straipsnio.

J. Adamsonas sakė BNS, kad liudytojų parodymus komisija užfiksavo raštu, o visa medžiaga buvo perduota Nacionalinio saugumo komisijai, kuri savo ruožtu perdavė ją prokuratūrai.

Paklaustas, kodėl komisija neįvardijo M. Seglinio pavardės savo ataskaitoje, J. Adamsonas atsakė, kad komisija turi 60-70 asmenų parodymus, kuriuos reiktų labai kruopščiai patikrinti.

Deputatas sakė pats nepranešęs žurnalistams apie M. Seglinį, tik teigiamai atsakęs į laikraščio klausimą. Jo nuomone, informacija apie ministrą nutekėjo Generalinėje prokuratūroje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.