aA
"Rusijos elito nuomone, visų trijų Baltijos šalių, ypač Latvijos ir Estijos, valdžia vienaip ar kitaip varžo rusakalbių gyventojų teises", ketvirtadienį rašo "Nezavisimaja gazeta".

"Antra, mano Kremlius, Baltijos šalių gyventojai neturi teisės vadinti okupacija trijų Baltijos respublikų prisijungimo prie SSRS 1940 metais ir juo labiau reikalauti, kad Maskva prisipažintų kalta už tai, su kuo dabartinė Rusija (...) neturi nieko bendra", teigia laikraštis.

"Maskva pareiškia, kad Rusijai visiškai nepriimtina NATO plėtra į Baltijos šalis, nes šis regionas yra gyvybiškai svarbių Rusijos interesų zona", rašo laikraštis.

Laikraštis pabrėžia, kad Rusija pasilieka teisę imtis "adekvačių priemonių", jeigu Baltijos šalys įstos į NATO.

"Ketvirta, nors Baltijos šalių įsijungimą į Europos Sąjungą Maskva vertina indiferentiškai, bet jau šiandien joms suartėjant su Vakarų šalimis, katastrofiškai siaurėja Latvijos, Lietuvos ir Estijos ekonominiai santykiai su RF, o tai neigiamai atsiliepia politiniam dialogui".

Laikraščio "Nezavisimaja gazeta" nuomone, naudingiausia Baltijos šalims būtų atsisakyti išvardytų tendencijų ir "tapti ekonominiu tiltu tarp Europos ir Rusijos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.