aA
42-iems jaunuoliams ir merginoma, areštuotiems "nepadorios šokių nakties" metu, Irano teismas paskyrė 35 rimbo kirčius, trečiadienį teigė vietos laikraštis.
Policija įsiveržė į šokių aikštelę Shirazo mieste pietiniame Irane ir areštavo visus renginio organizatorius. Visi areštuoti jaunuoliai "vilkėjo nepadorius drabužius ir kartu šoko", pranešama laikraščio straipsnyje.

Beje, praeitą ketvirtadienį areštuoti buvo ir 40 jaunuolių, šventę gimtadienį viename iš šiaurinio Teherano restoranų. Po 1979-ųjų Islamo revoliucijos, nevedusiems vyrams ir netekėjusioms moterims draudžiama kartu pasirodyti viešose vietose, todėl bendri šokiai taip pat yra nelegalūs.

Tiek viešose įstaigose, tiek ir privačiuose namuose, kur iranietės gali sutikti nepažįstamus vyrus, moterys turi vilkėti juodais, visą kūną slepiančiais drabužiais.

Tačiau Irano gyventojai per pastaruosius mėnesius vis labiau ėmė ignoruoti griežtas taisykles. Tikimasi, kad Khatamio bendražygiams sausio mėnesį laimėjus parlamentinius rinkimus, atmosfera po truputį taps liberalesnė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.